Chystáte malú svadbu? Toto je 8 výhod

Úvod | Eventy | Chystáte malú svadbu? Toto je 8 výhod

23. okt 2024

malá svadba little bali

Ide jar a s ňou sa pomaly začne rozbiehať aj svadobná sezóna. Malé svadby sa v posledných rokoch stávajú čoraz populárnejšími. Často sa môže zdať, že primárnym dôvodom sú financie, ale nemusí to byť vždy len o peniazoch. Do hry vstupujú aj ďalšie benefity, ktoré vytvoria nezabudnuteľný deň plný šťastia. A to nielen pre novomanželov, ale pre všetkých zúčastnených.

Svadobný deň plný stresu a únavy?

Ideálna svadba by mala byť o láske, novom bezstarostnom spoločnom začiatku, neskutočnej zábave a neskôr aj o krásnych spomienkach na ňu. Prečo sa však čoraz častejšie páry, ktoré ,,svadbujú“ s príliš veľa hosťami sťažujú, že jediné čo si odnášajú z tohto dňa je stres, sklamanie a únava? U nás v Little Bali vieme vytvoriť krásnu malú svadbu, na ktorú nezabudnete a tak Vám ponúkame Vám 8 hlavných dôvodov, prečo ju uprednostniť pred veľkou.

  • Viac kvalitného času s hosťami, ktorých naozaj chcete na svadbe

Keď hovoríme o malej svadbe, myslíme na takú do 30 osôb. Zabudnite prosím na staré spôsoby, kedy sa z povinnosti pozývali na svadbu členovia rodiny či iní známi, s ktorými ani neudržiavate kontakt, máte s nimi neutrálny vzťah alebo sú pozvaní len z dôvodu ,,veď to sa patrí“. Vyberte si len tých ľudí, ktorí sú vo vašom živote dôležitíúprimne sa máte radi. Menšiemu počtu hostí sa na svadobnej hostine budete mať čas venovať dostatočne. Malé svadby majú často intímnu atmosféru, ktorá podporuje pocit spolupatričnosti a blízkosti medzi hosťami. Každý člen rodiny či priateľ sa tak bude cítiť  výnimočne a bude poctený vašou prítomnosťou. Hostia sa navzájom lepšie spoznajú a môžu nadviazať nové kontakty a priateľstvá.

  • Menej plánovania a stresu

Malé svadby majú tendenciu vyžadovať menej plánovania, pretože všetko sa robí v menšom meradle. Už len vytvorenie zasadacieho poriadku, výber menu či hudby na tancovanie prebieha jednoduchšie. Rovnako tak v deň svadby si môžete určité okamihy vychutnať naplnoprecítiť ich bez zbytočného stresu. Veľa nevestám totiž svadobný deň plynie rozmazane, čo je spôsobené hlavne kvôli nabitému rozvrhu – plného tradícií, úsiliu zavďačiť sa, či pretancovať celú noc a porozprávať sa s každým. S malým počtom hostí bude priebeh tejto udalosti plynúť pohodovo a novomanželia budú rozdávať nefalšované úsmevy a radosť naokolo.  

  • Väčšia flexibilita v organizovaní

Pri malej svadbe si môžete vybrať prvky tradičnej svadby, alebo to poňať úplne inak, ako napr. slávnostnejší obed, brunch či klasickú večeru. Zvoľte si svadbu v Bali štýle – na tú nikto nikdy nezabudne. Vytvorte si udalosť na mieru, ktorá vyhovuje vášmu vkusu. Detailnú prácu príprav jedálnička, dekorácie, či program nechajte na nás. Radi Vám so všetkým pomôžeme.

  • Nákladovo efektívne riešenie

Všeobecne sú náklady na malú svadbu nižšie ako usporiadanie väčšieho obradu. Máte menej ľudí, čo logicky znamená menej jedla, nápojov, výdavkov na ubytovanie, transport ap. Ale nemusí to vôbec ísť na úkor kvality. Ušetrené peniaze na počte hostí môžete investovať do niečoho, čo je pre vás prioritné. Chcete svadobčanom dopriať 8-chodové degustačné menu s párovaním kvalitných vín? Alebo sa chcete popýšiť jedinečnou kvetovou výzdobou, či živou hudbou v programe? Nech sa páči.

  • Netradičné miesta svadobnej hostiny

Miesto na svadbu je odrazovým mostíkom a rieši sa ako prvé. Pre veľké skupiny svadobčanov sa hľadajú aj veľké priestranné miestnosti – či už haly v domoch kultúry, sály na hradoch či zámkoch, veľké hotely a penzióny s veľkou kapacitou na sedenie. Na malé svadby viete riešiť menšie priestory vo väčšej pohode.  

malá svadba zvolen
  • Menšia šanca, že sa niečo pokazí

Viac hostí, viac povinností a úloh môžu zvýšiť pravdepodobnosť nehôd. Malé svadby, kde vás menej pozvaných sleduje či porovnáva s inou zažitou svadbou, bývajú uvoľnenejšie. Aj keď niečo nevyjde podľa predstáv, lepšie sa vám bude improvizovať.

  • Môžete znížiť množstvo odpadu a byť ekologickejší

A teraz niečo z iného súdka. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, koľko taká svadba vytvára odpadu? Preto malé oslavy majú aj ekologické výhody: menej odpadu z jedla, menej vynaloženej energie na osvetlenie a vykúrenie veľkej siene atď. Môžete sa tiež rozhodnúť pre biologicky rozložiteľné dekorácie a žiadne ,,umeliny“. Aj takouto cestou môžete pomôcť k zníženiu množstva odpadu.

  • Nezabudnuteľná svadba v zahraničí

Menšie svadby sú ideálne pre tých, ktorí zvažujú možnosť uskutočniť svadbu v zahraničí. Ak však snívate o úteku do exotiky, nemusíte utrácať na letenky. My vám svadbu ako z exotického ostrova vystrojíme aj v srdci Slovenska.

Ak ste prívržencami malej svadby a akurát hľadáte priestor na takúto oslavu, u nás v Little Bali vo Zvolene ste vždy vítaní. Zabezpečíme vám naaranžovanie eventovej miestnosti podľa vašich predstáv, zostavíme chutné svadobné menu, zapožičiame technické vybavenie, zastrešíme hudbu či poradíme s programom. Navyše celá atmosféra vás môže očariť natoľko, že destinácia svadobnej cesty bude jasná hneď, ako k nám vkročíte.

0,00