Čo všetko prináša Bali do našich domácností? Top dekorácie, ktoré musíte mať!

Úvod | Art | Čo všetko prináša Bali do našich domácností? Top dekorácie, ktoré musíte mať!

22. okt 2024

drevená dekorácia drevené farebné rybky

Bali, táto krásna indonézska ostrovná destinácia, je známa nielen svojou úchvatnou prírodou a bohatou kultúrou, ale aj svojou jedinečnou estetikou. Bali prináša do našich domovov množstvo nádherných dekorácií a nábytku. Dizajn tejto krajiny je synonymom krásy, harmónie a exotiky. Čo všetko nám môže balijský dizajn ponúknuť a prečo by sme ho mali zahrnúť do našej domácnosti? Prečítajte si tipy na to, ako dosiahnuť exotickú eleganciu.

TOP dekorácie, ktoré musíte mať u vás doma

Ak sa chystáte na zmenu v interiéri a hľadáte spôsob, ako pridať do svojho domova trochu balijského kúzla, nezabudnite na drevené dekorácie, drevený nábytok, drevené zrkadlo či dizajnový nábytok z exotického dreva. Tieto prvky môžu priniesť do vášho domova pôvab a teplú atmosféru tropickej destinácie.

Drevené dekorácie a nábytok

Bali je známe svojim remeselným spracovaním dreva. Z tohto dôvodu nájdeme vo všetkých domácnostiach, ktoré sa inšpirujú balijským štýlom, rôzne drevené dekorácie a nábytok z exotického dreva. Od drevených stoličiek a stolov po nádherné drevené postele a komody, drevo je neoddeliteľnou súčasťou balijského dizajnu.

Drevené zrkadlo

Drevené rámy zrkadiel sú jedným z charakteristických prvkov balijského interiéru. Drevené zrkadlá nielen, že dodajú vášmu interiéru nádheru, ale aj opticky zväčšia priestor a prinesú doň viac svetla.

Nábytok z orientálneho dreva

Okrem dreva sa na Bali často používa aj orientálne drevo. Tento druh nábytku má často jemné a zdobené detaily, ktoré dodávajú interiéru elegantný vzhľad. Drevené produkty, ktoré ponúkame na našom eshope my, v Little Bali, sú vyrobené z exotického dreva Suar.

Suarové drevo, známe aj ako Samanea Saman alebo drevo Monkeypod, je tropické tvrdé drevo, pôvodom z juhovýchodnej Ázie, najmä z Indonézie, Malajzie a Filipín. Je známe svojou ohromujúcou vizuálnou príťažlivosťou. Zvyčajne má bohatú, zlatohnedú farbu s tmavšími pruhmi a vzormi, ktoré cez neho prechádzajú. Vzor zrna môže byť rovný alebo vlnitý, čo pridáva k jeho estetickému pôvabu. Vyznačuje sa svojou odolnosťou voči hnilobe, čo ho robí vhodným pre širokú škálu vnútorných aj vonkajších použití. Je prirodzene odolné aj voči termitom a iným škodcom, čo prispieva k jeho dlhovekosti.

Čo hovoríte na takýto príručný stolík z tohto exotického dreva?

drevené dekorácie z exotického dreva

Tradičné lampy a svietniky

Tradičné balijské lampy a drevené svietniky majú často vyrezávané vzory a sú vyrobené z dreva, bambusu alebo kože. Tieto výrobky vytvárajú útulnú atmosféru a zároveň sú skvelým dekoratívnym prvkom.

Sochy

Bali je tiež domovom mnohých umelcov a remeselníkov, ktorí vytvárajú krásne sochy z rôznych materiálov, vrátane dreva, kameňa a bronzu. Tieto sochy môžu byť nádherným doplnkom pre váš dom a krásnou drevenou dekoráciou.

Drobné dekorácie

Na Bali sú hojne zastúpené drobné dekorácie, ktorými si miestni zdobia svoje príbytky. Vyrábajú ich z rôznych materiálov, ale prevažne z dreva.  Môže ísť o rôzne sošky, sviečky, vázy, či lapače snov, ktoré sú veľmi populárne. Pri kombinovaní rôznych farieb a materiálov je dôležité dodržiavať rovnováhu a nepreháňať to, aby ste dosiahli esteticky príjemný interiér. Tieto prírodné dekorácie môžu vytvoriť útulný a teplý domov s tropickým dotykom Bali. Drevené dekorácie, ktoré pochádzajú z ostrova Bali sú aj krásnym a hodnotným darčekom. Ak by ste mali záujem obdarovať niekoho produktom z tohto ostrova, ale bojíte sa, že sa netrafíte do vkusu, využite možnosť kúpiť darčekovú poukážku na produkty Bali Art.

Nech už uprednostňujete tradičný balijský štýl alebo modernú interpretáciu, Bali ponúka široký výber dekorácií, ktoré môžete prispôsobiť svojmu vkusu a preferenciám. Tieto kúsky vytvárajú jedinečnú atmosféru, ktorá vás bude tešiť a dobíjať každý deň. Bali nie je len miestom na dovolenku, ale aj zdrojom inšpirácie pre váš domov, kde môžete cítiť kúzlo tohto nádherného ostrova každým dychom.

0,00